Hygieniapassi – Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia 1,5 op


Keskeinen sisältö

  • henkilökohtainen hygienia
  • hygieeniset työtavat
  • omavalvonta
  • puhtaanapito
  • mikrobiologia
  • ruokamyrkytykset
  • lainsäädäntö

Korttimaksu
Hygieniapassin todistusmaksu on 10 €.

Hygieniatestin voi suorittaa vaihtotehtoisesti:
1) osallistumalla lähipetukseen ja tenttiin tai
2) itsenäisesti opiskellen ja osallistumalla tenttiin.

Testi on mahdollista suorittaa myös englanninkielisenä. Ota yhteyttä opettajaan sopiaksesi asiasta.

Toteutus syksyllä 2020

Lähipetukset
21.10. klo 14.15 – 15.45
28.10. klo 14.15 – 15.45
04.11. klo 14.15 – 15.45

11.11. klo 14.15 – 15.45 Testi
18.11. klo 14.15 – 15.15 Uusintatesti

Paikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, Joensuu
Testi on mahdollista suorittaa myös englanninkielisenä. Ota yhteyttä opettajaan sopiaksesi asiasta.

Hygieniapassitodistus on 10 euroa, joka suoritetaan myöhemmin erillisen oheen mukaan.

Vastuuopettaja Tuula Asikainen (tuula.asikainen@karelia.fi)

Oppimateriaali

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/ hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/

http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/