Tekniikan insinööriväylät


Väyläopinnoista on sinulle hyötyä jos tähtäät jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa tai jos haluat tutustua AMK-opiskeluun. Kareliassa voit opiskella insinööritutkinnon seuraavilla aloilla:

  • Konetekniikan insinööri
  • Rakennusinsinööri
  • Talotekniikan insinööri
  • Energia- ja ympäristötekniikan insinööri

Parhaimmillaan väyläopinnot lyhentävät ammattikorkeakoulussa opiskeluaikaasi. Opiskelu vaatii tavoitteellisuutta ja suunnitelmallisuutta sekä väyläopintojen sijoittamista useammalle lukuvuodelle.

Jos opiskelet talonrakennusta, talotekniikkaa tai kone- ja tuotantotekniikkaa, sinun on mahdollista hakeutua puolen vuoden /vuoden väyläopintoihin Kareliaan. Väyläopinnot toteutetaan opiskelemalla insinöörien kanssa samoissa ryhmissä.

Energia- ja ympäristötekniikan insinööriopinnot sopivat kaikille, jotka haluavat hillitä ilmastonmuutosta ja kehittää insinöörinä uusia energiatuotannon teknologioita. Energiatuotannon ratkaisut ja kiertotalous ovat avainasemassa, kun ratkotaan tulevaisuuden energia-asioita ja ympäristöön liittyviä haasteita.

Tekniikan väyläopintojen info

Konetekniikan väyläopintojen info järjestettiin marraskuussa 2019. Lisää tietoa

Talo- ja rakennustekniikan insinööriväylien info järjestettiin 3.2. Voit katsoa vielä infon läpi täältä myöhemmin:

Jos olet kiinnostunut aloittamaan tekniikan alan väyläopintoja ensi syksynä, ota yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi. Aiemmin ilmoitettu tutustumismahdollisuus Karelian tekniikan aloilla on peruttu.

Ilmoittautuminen syksyllä 2021 alkaviin vuoden / puolen vuoden väyläopintoihin 1.4.2021 mennessä oman opinto-ohjaajan kanssa.

Tekniikan puolen vuoden /vuoden väylät:

Tekniikan väyläopinnoista ammatillisiin tutkinnon osa

Voit koota yksittäisistä tekniikan väyläopinnoista tutkinnon osan ammatillisiin valinnaisiin opintoihisi. Tutkinnon osan laajuus voi olla 5-15 osaamispistettä (vastaavuus 5-15 opintopistettä). Opintoja voi suorittaa osallistumalla insinööriopiskelijoiden ryhmien opetukseen Joensuussa tai itsenäisesti verkko-opintoina. Kysy lisätietoa omalta opinto-ohjaajaltasi.

Verkko-opinnot

Voit opiskella itsenäisesti, haluamanasi ajankohtana ammattikorkeakoulujen tekniikan opinnoissa tarvittavaa matematiikkaa verkko-opintoina toteutettavia Insinööriopintoihin valmentava matematiikka 1-3 -opintoja.

Valmentavista kieliopinnoista järjestetään verkko-opintoina Svensk klinik – Rautalankaruotsia 3 op.

Jos sinua kiinnostaa energia- ja ympäristötekniikan insinööriopinnot, niin voit opiskella verkko-opintoina nämä opintojaksot:

 

Petteri Korhosen tie kulki ajoneuvoasentajasta konetekniikan insinööriksi.