Valmentavat opinnot


Matematiikan ja kielten valmentavat opinnot

Voit kerrata ja parantaa opiskeluvalmiuksiasi opiskelemalla valmentavia opintoja!

Valmentavia opintoja on kielissä (suomi, ruotsi ja englanti) sekä matematiikassa. Opintoja on kahdentasoisia: voit opiskella valmentavia opintoja eRiveriassa tai Karelian järjestämänä. Karelian järjestämät kielten ja matematiikan valmentavat opinnot ovat amk-tasoisia ja ne hyväksytään osaksi AMK-tutkintoa. Opiskelu onnistuu verkossa.

Riveria tarjoaa ammattikorkeakouluun valmentavia opintoja eRiveriassa. > Lue lisää

Väyläopiskelijana voit opiskella amk-tasoisia valmentavia opintoja Kareliassa. > Lue lisää

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Syksyllä 2020 maahanmuuttajataustaisille Riverian opiskelijoille on tarjolla uusi, oma väylä korkeakouluun. Maahanmuuttajat voivat opiskella väyläopintoina 30 opintopisteen laajuiset korkeakouluopintoihin valmentavat opinnot Karelia-ammattikorkeakoulussa.

Koulutus alkaa 1.11. ja päättyy 29.4.2021. Opinnot toteutetaan lähiopetuksena Joensuussa. Karelia varaa Riverian väyläopiskelijoille 15 paikkaa koulutukseen.

Opinnot painottuvat suomen kieleen

Koulutus antaa valmiuksia suomalaisessa korkeakoulussa opiskelua varten. Koulutuksessa tutustutaan myös itseä kiinnostaviin koulutusaloihin sekä yliopistoissa että ammattikorkeakouluissa. Tavoitteena on, että Kareliassa suoritetut opinnot sisällytetään osaksi ammatillista tutkintoa Riveriassa.

Hakeminen

Koulutuksen hakuaika on 16.4. – 30.4. ja siihen haetaan myöhemmin avautuvalla Webropol-lomakkeella.

Hakeneet kutsutaan etätilaisuutena verkossa järjestettävään valintakokeeseen. Koe järjestetään 18.5. ja se sisältää haastattelun ja kirjallisen tehtävän.

Infotilaisuus

Ennen hakuaikaa 2.4.  järjestettiin koulutuksesta infotilaisuus. Infotilaisuuden tallenteen löydät täältä 

Jos sinua kiinnostaa osallistua koulutukseen tai haluaisit siitä vielä lisätietoa, osallistu 8.4. klo 12-13.30 Teams-kokoukseen. Pääset siinä vielä kysymään koulutuksesta ja hankkimaan lisätietoa. Pääset Teams-kokoukseen täältä