Medianomiväylä

Medianomiväylässä voit opiskella jopa vuoden opinnot ammatillisen koulutuksen aikana. Opintoja voit suorittaa joko AMK+-näyttöinä tai osallistumalla opetukseen. Medianomiväylä tarjoaa sekä yksittäisiä opintoja alasta kiinnostuneille että tanakkaa alan opiskelua oman uravalintansa tehneille.

Tutustuminen medianomikoulutukseen ja -väylään

Järjestämme Riverian kulttuurialojen Tulevaisuuden duuni – työelämä- ja jatko-opintopäivässä 3.11.2021 infon, jossa esitellään medianomiväylän sisältöä. Tapahtuman ohjelman ja liittymislinkin löydät täältä.

Infon jälkeen on mahdollista osallistua tutustumistilaisuuteen Karelian Tikkarinteen kampuksella. Tutustumistilaisuuden ajankohta julkaistaan tällä sivulla syksyllä 2021.

Tutustumistilaisuuden jälkeen on opintoihin ilmoittautumisen aika. Ilmoittaudu ja kysy lisätietoa omalta opoltasi.

Vuoden medianomiväylä

Jos olet valmis panostamaan täysillä medianomiopintoihin, voit opiskella kokonaisen vuoden ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Tällöin hankit osaamista yhdessä Karelian ensimmäisen vuoden medianomiopiskelijoiden kanssa viimeisen ammatillisen koulutuksen opiskeluvuotesi ajan.

Kun suoritat vuoden väyläopinnot, voit hakeutua keväällä erillishaussa Karelian tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa sujuvasti opintojasi tutun Karelian opiskeluryhmäsi kanssa elokuussa.

Opiskelemalla Karelian medianomien ensimmäisen  vuoden opinnot, saat kaksinkertaisen hyödyn: valmistut mediapalvelujen toteuttajaksi ja keräät samalla vastaavan määrän ammattikorkeakouluopintoja kasaan.

Medianomiväylän opinnot:

Ensimmäinen vuosi – 2020 Syksy
Ammatillinen kasvu 1 1,00
Social Contacts 2,00
Valokuvaus ja kuvankäsittely 5,00
Suullinen ja kirjallinen viestintä 1 2,00
Mediakulttuuri 5,00
Käsikirjoittaminen 5,00
Graafinen suunnittelu 5,00
Verkkoviestintä 5,00
30,00
Ensimmäinen vuosi – 2021 kevät
Ammatillinen kasvu 1 1,00
Äänityön perusteet 5,00
Videokuvauksen perusteet 5,00
Sociala Kontakter 3,00
Valoilmaisun perusteet 2,00
Tapahtumatuotanto 4,00
Suullinen ja kirjallinen viestintä 2 3,00
Media History (Verkkototeutus) 5,00
Tekijänoikeudet (Verkkototeutus) 2,00
30,00
1. vuosi yhteensä 60,00

> Katso suoritettavien opintojen kuvaukset

Jos tämän jälkeen haluat, voit hakea erillishaussa Karelia-ammattikorkeakouluun ja hypätä siellä suoraan toisen vuoden opintoihin. Lisätietoja

Toisaalta voit hakea myös muihin korkeakouluihin ja saat opintosi tavallista lyhemmässä ajassa kasaan myös siellä.

AMK+-näytöillä suoritettavat opinnot

Jos sinulla on jo osaamista video- ja valokuvaamisesta, äänityöstä ja editoinnista, voit osoittaa aiemmin hankkimaasi osaamista ns. AMK+-näytöillä. AMK+-näyttöjä voivat suorittaa sekä vuoden väylän että muut opiskelijat, joilla on aiemmin hankittua osaamista ao. opinnoista. Jos olet kiinnostunut suorittamaan pelkkiä AMK+-näyttöjä, ota yhteys omaan opinto-ohjaajaasi.

Valokuvaus ja kuvankäsittely 5 op
Verkkoviestintä 5 op
Videokuvauksen perusteet 5 op
Äänityön perusteet 5 op