Medianomiväylä

Medianomiväylässä voit opiskella jopa vuoden opinnot ammatillisen koulutuksen aikana. Opintoja voit suorittaa joko AMK+-näyttöinä tai osallistumalla opetukseen. Medianomiväylä tarjoaa sekä yksittäisiä opintoja alasta kiinnostuneille että tanakkaa alan opiskelua oman uravalintansa tehneille.

Info väyläopinnoista ja tutustuminen opintoihin

Järjestimme Riverian kulttuurialojen Tulevaisuuden duuni – työelämä- ja jatko-opintopäivässä 3.11.2021 infon, jossa esitellään medianomiväylän sisältöä. Tapahtuman ohjelman ja tallenteen löydät täältä.

Infon jälkeen on mahdollista osallistua tutustumistilaisuuteen Karelian Tikkarinteen kampuksella, missä medianomikoulutuksen tilat ovat. Tutustumistilaisuus järjestetään Tikkarinteen kampuksella 23.3.2022 klo 14-16, tapaaminen Solinan kabinetissa ruokalan vieressä.Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen opintoihin

Tutustumistilaisuuden jälkeen on opintoihin ilmoittautumisen aika, ilmoittautumisen dead line 29.4.2022. Ilmoittaudu ja kysy lisätietoa omalta opoltasi.

Vuoden medianomiväylä

Jos olet valmis panostamaan täysillä medianomiopintoihin, voit opiskella kokonaisen vuoden ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Tällöin hankit osaamista yhdessä Karelian ensimmäisen vuoden medianomiopiskelijoiden kanssa viimeisen ammatillisen koulutuksen opiskeluvuotesi ajan.

Kun suoritat vuoden väyläopinnot, voit hakeutua keväällä erillishaussa Karelian tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa sujuvasti opintojasi tutun Karelian opiskeluryhmäsi kanssa elokuussa.

Opiskelemalla Karelian medianomien ensimmäisen  vuoden opinnot, saat kaksinkertaisen hyödyn: valmistut mediapalvelujen toteuttajaksi ja keräät samalla vastaavan määrän ammattikorkeakouluopintoja kasaan.

Medianomiväylän opinnot:

> Katso suoritettavien opintojen kuvaukset

Jos tämän jälkeen haluat, voit hakea erillishaussa Karelia-ammattikorkeakouluun ja hypätä siellä suoraan toisen vuoden opintoihin. Lisätietoja

Toisaalta voit hakea myös muihin korkeakouluihin ja saat opintosi tavallista lyhemmässä ajassa kasaan myös siellä.

AMK+-näytöillä suoritettavat opinnot

Jos sinulla on jo osaamista video- ja valokuvaamisesta, äänityöstä ja editoinnista, voit osoittaa aiemmin hankkimaasi osaamista ns. AMK+-näytöillä. AMK+-näyttöjä voivat suorittaa sekä vuoden väylän että muut opiskelijat, joilla on aiemmin hankittua osaamista ao. opinnoista. Jos olet kiinnostunut suorittamaan pelkkiä AMK+-näyttöjä, ota yhteys omaan opinto-ohjaajaasi.

Valokuvaus ja kuvankäsittely 5 op
Verkkoviestintä 5 op
Videokuvauksen perusteet 5 op
Äänityön perusteet 5 op