Metsätalousinsinööriväylä

Uratarina metsäkoneenkuljettajasta metsätalousinsinööriksi

Jaakob Tiaisella ei vielä ollut väyläopintomahdollisuutta, kun hän opiskeli metsäalaa Valtimolla. Jaakob opiskeli metsätalousinsinööriksi normaalipitkää reittiä.

Väyläopinnoista on sinulle hyötyä jos tähtäät jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa tai jos haluat tutustua AMK-opiskeluun.

Metsätalousinsinöörin vuoden väyläopinnot suoritetaan ensimmäisen tai toisen vuoden aikana ammatillisten opintojen lomassa. Loput metsätalousinsinöörin ensimmäisen vuoden opinnoista tehdään ammatillisen tutkinnon viimeisenä opiskeluvuotena.

Opinnot suoritettuasi voit hakea Karelian tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa ja valmistut metsäkoneenkuljettajan, metsuri-metsäpalvelujen tuottajan tai metsäkoneasentajan ammattiin Riveriasta. Näin opintopolku metsätalousinsinööriksi lyhenee enimmillään jopa vuodella.

Info metsäalan ja energia- ja ympäristötekniikan väyläopinnoista ja tutustuminen opintoihin

Metsätalousinsinööri ja energia- ja ympäristötekniikan insinöörin väyläopintoinfo järjestettiin tiistaina 26.3.2024. Pääset katsomaan infotallenteen täältä.

Tutustumistilaisuus metsätalousinsinöörin ja energia- ja ympäristötekniikan opiskeluympäristöihin ja opintoihin järjestetään Kareliassa Wärtsilä-kampuksella keskiviikkona 3.4.2024 klo 14 alkaen. Tapaaminen infopisteellä.

Ilmoittautuminen tutustumistilaisuuteen viimeistään 29.3.: eine.paldan@riveria.fi.

Väyläopinnot osallistumalla opintoihin

Voit opiskella joko vuoden tai puolen vuoden väyläopinnot yhdessä Karelian metsätalousinsinööri- tai energia- ja ympäristötekniikan insinöörin tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Jos suoritat vähintään puolen vuoden väyläopinnot vähimmäisarvosanalla 2 (30 op / 30 osp), saat sitä kautta erillishakuoikeuden metsätalous- tai energia- ja ympäristötekniikan insinöörin tutkinto-opintoihin. Kiinnostuitko? Ilmoittaudu opintoihin viimeistään 17.5.2024 oman opinto-ohjaajasi kanssa.

Väyläopinnot suoritetaan osallistumalla lähiopetukseen Kareliassa vähintään syyslukukauden ajan. Suorittamasi väyläopinnot tunnustetaan osaksi ammatillisia opintojasi Riveriassa, joten opintosi etenevät yhdellä työllä molemmissa oppilaitoksissa.

Puolen vuoden metsätalousinsinöörin väyläopintoihin on 5 paikkaa ja energia- ja ympäristötekniikan väyläopintoihin 3 paikkaa.

Tutustu metsätalousinsinöörin opetussuunnitelmaan tästä >>

Väyläopinnot ammatillisen perustutkinnon tutkinnon osina

Voit opiskella Kareliassa myös yksittäisiä opintojaksoja ja koostaa niistä Riveriaan yhden ammatillisen valinnaisen tutkinnon osan, Korkeakouluopinnot 5-15 osp. Jos hakeudut myöhemmin tutkinto-opintoihin Kareliaan, suoritetut opinnot voidaan tunnustaa siellä osaksi tutkinto-opintoja.

AMK+-näyttö

Metsänluonnonhoitotutkinnon valmennus 2 op – AMK+-näyttönä luonnonhoitokortin suorittaminen tai kortin osoittaminen suoritetuksi.

Kysy opintojen sisällöstä ja ilmoittautumisesta opinto-ohjaaja Kaisa Nykyriltä (Riveria).