Sosiaali- ja terveysalan väylät

Hakeutuminen kevään 2025 väyläopintoihin

 1. Syksyn 2024 Info järjestetään Riveriassa ke 9.10.2024 klo 10-11 -> liity infoon Teamsilla
 2. Tutustumistilaisuus Kareliassa järjestetään ti 29.10. klo 8.15–9.45, E127, tapaaminen E-talon infopisteellä.  Viikkoa ennen 22.10. tieto, ketä osallistuu infoon: eine.paldan@riveria.fi. Ilmoita sähköpostilla samalla, mihin koulutuksiin / väylään haluat tutustua.
 3. Sovi väyläopintoihin hakemisesta omavalmentajasi kanssa heti tutustumistilaisuuden jälkeen. Omavalmentajat ilmoittavat väyläopintoihin hakevat haastatteluun viimeistään ma 4.11. mennessä.
 4. Väyläopintoihin hakeneet haastatellaan viikolla 46. Saat haastatteluajan omavalmentajaltasi.
 5. Sitova ilmoittautuminen Karelian lomakkeella  22.11. mennessä  (haastattelussa hyväksytyt)
 6. Opinnot alkavat Kareliassa tammikuussa 2025.

Väyläopiskelijapaikat keväällä 2025 alkaviin väyläopintoihin:

 • Paikkamäärät ja alkavat toteutukset:
  • Sairaanhoitajaopinnot, monimuotototeutus 3
  • Terveydenhoitaja, päivätoteutus 3
  • Sosionomiopinnot, päivätoteutus 2
  • Sosionomiopinnot, monimuotototeutus 2
  • Fysioterapeuttiopinnot, monimuotototeutus 2
  • Geronomiopinnot, monimuotototeutus 2
  • Toimintaterapeutti, toteutusmuoto monimuoto –  aloitus syksyllä 2025

Toimintaterapeutin väyläopintoihin (monimuotototeutus) voit ensimmäisen kerran hakeutua keväällä 2024, jolloin opiskelu niissä alkaa syksyllä 2025.

Sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja ohjausalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden on mahdollista opiskella puolen vuoden (30 op) väyläopinnot sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, geronomin, fysioterapeutin ja sosionomin AMK-tutkinnoissa.

Sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan väyläopintoihin voi hakea kaikilta aloilta. Jos haet opintoihin muilta aloilta kuin sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja ohjausalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnoista, tulee sinun suorittaa joko Minusta terveydenhoitaja?– tai Minustako sairaanhoitaja?-opintojakso ennen puolen vuoden väyläopintoihin hakeutumista.

Väyläopinnot opiskellaan samoissa ryhmissä Karelian tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opinnot kestävät koko lukukauden. Suoritettuasi 30 op osana ammatillista perustutkintoasi voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintojasi suoraan Kareliassa.

Suosittelemme lämpimästi, että ennen puolen vuoden väyläopintoja kerrattaisiin ruotsin ja englannin kieltä osallistumalla AMK-opintoihin valmentaviin opintoihin. Kieliopintojen kertaaminen helpottaa huomattavasti väyläopintoihin kuuluvissa kieliopinnoissa menestymistä. Valmentavat kieliopinnot ovat tarjolla syys-, kevät- ja kesälukukaudella. Valmentavat opinnot kerryttävät erillishakuun vaadittavia opintopisteitä.

Näet opintojen sisällöt seuraavista linkeistä:

Yksittäisten opintojaksojen tarjonta syksyllä 2024

Voit opiskella puolen vuoden väyläopintojen lisäksi myös yksittäisiä sote-alan tutkintoihin sisältyviä opintojaksoja verkko-opintoina. Voit koota itsellesi yksittäisistä opinnoista ammatillisen valinnaisen tutkinnon osan (15 osp).

 1. Yksittäisille opintojaksoille ilmoittaudutaan Karelian avoimen AMK:n uuden Eduplan Ellan kautta yhdessä opinto-ohjaajan kanssa.
 2. Klikkaa opintojakson nimeä päästäksesi ilmoittautumaan. Valitse ilmoittautumislomakkeelta ilmoittautumistyypiksi -> Ilmoittaudun opintoihin. Olen toisen asteen (lukio tai ammatillinen oppilaitos) opiskelija ja opinnoista on sovittu oppilaitoksessani.
 3. Lisää Lisätiedot-kenttään oppilaitos, jossa opiskelet -> Riveria.

Miten väyläopinnot tunnustetaan hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon?

Hius- ja kauneudenhoitolan ihon hoidon osaamisala (kosmetologit)

 • Hius- ja kauneudenhoitoalan neuvontapalvelut 25 osp tilalle valitaan Yhteisten tutkinnon osien osa-aluita, lukio-opintoja tai jatko-opintovalmiuksia tukevia opintoja -tutkinnon osa 25 osp

Kampaajatyön osaamisala (kampaajat)

 • Hiusten ja hiuspohjan hoitopalvelut 15 osp ja Rakennekäsittelypalvelut 15 osp tilalle valitaan Korkeakouluopinnot -tutkinnon osa 15 osp ja Yhteisten tutkinnon osien osa-aluita, lukio-opintoja tai jatko-opintovalmiuksia tukevia opintoja -tutkinnon osa 15 osp.
 •