Tekniikan insinööriväylät


Väyläopinnoista on sinulle hyötyä jos tähtäät jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa tai jos haluat tutustua AMK-opiskeluun. Kareliassa voit opiskella insinööritutkinnon seuraavilla aloilla:

  • Konetekniikan insinööri
  • Rakennusinsinööri
  • Talotekniikan insinööri
  • Energia- ja ympäristötekniikan insinööri

Parhaimmillaan väyläopinnot lyhentävät ammattikorkeakoulussa opiskeluaikaasi. Opiskelu vaatii tavoitteellisuutta ja suunnitelmallisuutta sekä väyläopintojen sijoittamista useammalle lukuvuodelle.

Jos opiskelet talonrakennusta, talotekniikkaa tai kone- ja tuotantotekniikkaa, sinun on mahdollista hakeutua puolen vuoden /vuoden väyläopintoihin Kareliaan. Väyläopinnot toteutetaan opiskelemalla insinööriopiskelijoiden kanssa samoissa ryhmissä.

Energia- ja ympäristötekniikan insinööriopinnot sopivat kaikille, jotka haluavat hillitä ilmastonmuutosta ja kehittää insinöörinä uusia energiatuotannon teknologioita. Energiatuotannon ratkaisut ja kiertotalous ovat avainasemassa, kun ratkotaan tulevaisuuden energia-asioita ja ympäristöön liittyviä haasteita.

Tekniikan väyläopintojen infot

Rakennustekniikan insinöörin väyläopintoinfo järjestettiin Teamsilla yhtä aikaa talotekniikan infon kanssa eli 7.10. Voit katsoa infon edelleen täällä.

Talotekniikan insinöörin väyläopintoinfo järjestettiin Teamsilla 7.10.2020. Tilaisuuden tallenne löytyy täältä.

Konetekniikan insinöörin väyläopintojen info järjestettiin 11.11. 2020. Tilaisuuden tallenne löytyy täältä.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan tekniikan alan väyläopintoja ensi syksynä, tule infoon kuulolle ja ota sen jälkeen yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi. Vielä tämän jälkeen sinun on mahdollista joko käydä paikan päällä Karelian Wärtsilän kampuksella (koronatilanteen salliessa) tai tavata Karelian ohjausväkeä ja opiskelijoita verkkovälitteisesti tutustumistilaisuudessa 24.3. klo 13-15. Voit liittyä etätapaamiseen täällä.

Ilmoittautuminen syksyllä 2021 alkaviin vuoden / puolen vuoden väyläopintoihin 1.4.2021 mennessä oman opinto-ohjaajan kanssa.

Tekniikan puolen vuoden /vuoden väylät:

Tekniikan väyläopinnoista ammatillisiin tutkinnon osa

Voit koota yksittäisistä tekniikan väyläopinnoista tutkinnon osan ammatillisiin valinnaisiin opintoihisi. Tutkinnon osan laajuus voi olla 5-15 osaamispistettä (vastaavuus 5-15 opintopistettä). Opintoja voi suorittaa osallistumalla insinööriopiskelijoiden ryhmien opetukseen Joensuussa tai itsenäisesti verkko-opintoina. Kysy lisätietoa omalta opinto-ohjaajaltasi.

Verkko-opinnot

Voit opiskella itsenäisesti, haluamanasi ajankohtana ammattikorkeakoulujen tekniikan opinnoissa tarvittavaa matematiikkaa verkko-opintoina toteutettavia Insinööriopintoihin valmentava matematiikka 1-3 -opintoja.

Valmentavat kieliopinnot:

Jos sinua kiinnostaa energia- ja ympäristötekniikan insinööriopinnot, niin voit opiskella verkko-opintoina nämä opintojaksot:

 

Petteri Korhosen tie kulki ajoneuvoasentajasta konetekniikan insinööriksi.