Tekniikan insinööriväylät

Väyläopinnoista on sinulle hyötyä jos tähtäät jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa tai jos haluat tutustua AMK-opiskeluun. Kareliassa voit opiskella insinööritutkinnon seuraavilla aloilla:

  • Konetekniikan insinööri
  • Rakennusinsinööri
  • Talotekniikan insinööri
  • Energia- ja ympäristötekniikan insinööri

Parhaimmillaan väyläopinnot lyhentävät ammattikorkeakoulussa opiskeluaikaasi. Opiskelu vaatii tavoitteellisuutta ja suunnitelmallisuutta sekä väyläopintojen sijoittamista useammalle lukuvuodelle.

Jos opiskelet talonrakennusta, talotekniikkaa tai kone- ja tuotantotekniikkaa, sinun on mahdollista hakeutua puolen vuoden /vuoden väyläopintoihin Kareliaan. Väyläopinnot toteutetaan opiskelemalla insinööriopiskelijoiden kanssa samoissa ryhmissä.

Energia- ja ympäristötekniikan insinööriopinnot sopivat kaikille, jotka haluavat hillitä ilmastonmuutosta ja kehittää insinöörinä uusia energiatuotannon teknologioita. Energiatuotannon ratkaisut ja kiertotalous ovat avainasemassa, kun ratkotaan tulevaisuuden energia-asioita ja ympäristöön liittyviä haasteita.

Tekniikan väyläopintojen infot ja tutustuminen opintoihin

Talotekniikan insinöörin väyläopintoinfo järjestettiin live-tilaisuutena Joensuussa Peltolan kampuksella Metallitalolla tiistaina 31.10.2023. 

Rakennustekniikan insinöörin väyläopintoinfo järjestettiin keskiviikkona 1.11.2023. Pääset katsomaan infotallenteen täältä.

Konetekniikan insinöörin väyläopintojen info järjestettiin torstaina 25.1.2024. Infotallenteen löydät täältä. Valitettavasti tallenteessa ei ole kuvaa, pelkkä ääni.

Infojen jälkeen sinun on mahdollista käydä paikan päällä Karelian Wärtsilän kampuksella ja tavata Karelian ohjausväkeä ja opiskelijoita. Tutustumistilaisuus järjestetään tiistaina 3.4.2024 klo 14-16 Karelian Wärtsilän kampuksella. Tapaaminen infopisteen edessä. Vahvista osallistumisesi tutustumistilaisuuteen 28.3. mennessä lähettämällä sähköposti: eine.paldan@riveria.fi.

Ilmoittautuminen syksyllä 2024 alkaviin puolen vuoden / vuoden tekniikan väyläopintoihin päättyy 17.5.2024

Tekniikan puolen vuoden /vuoden väylät:

Tekniikan väyläopinnoista ammatillisiin tutkinnon osa

Voit koota yksittäisistä tekniikan väyläopinnoista tutkinnon osan ammatillisiin valinnaisiin opintoihisi. Tutkinnon osan laajuus voi olla 5-15 osaamispistettä (vastaavuus 5-15 opintopistettä). Opintoja voi suorittaa osallistumalla insinööriopiskelijoiden ryhmien opetukseen Joensuussa tai itsenäisesti verkko-opintoina. Kysy lisätietoa omalta opinto-ohjaajaltasi.

Verkko-opinnot

Voit opiskella itsenäisesti, haluamanasi ajankohtana ammattikorkeakoulujen tekniikan opinnoissa tarvittavaa matematiikkaa verkko-opintoina toteutettavia Insinööriopintoihin valmentava matematiikka 1-3 -opintoja sekä valmentavia kieliopintoja.

Lue lisää täältä >>

Energia- ja ympäristötekniikka:

Energia- ja ympäristötekniikan opinnot tarjoavat opetusta ympäristömme hyväksi, ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja energiaturvallisuuden takaamiseksi. Voit kerätä itsellesi 15 op kokonaisuuden. Erityisesti suositellaan suoritettavaksi Insinööriopintoihin valmentavaa matematiikka 1-3 op.