Liiketalouden tradenomiväylä

Väyläopinnoista on sinulle hyötyä jos tähtäät jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa tai jos haluat tutustua AMK-opiskeluun. 

Info väyläopinnoista ja tutustuminen opintoihin

Liiketalouden väyläopintojen info järjestettiin 9.11.2022. Löydät infotallenteen täältä.  

Tutustumistilaisuus väyläopintoihin on Karelian Wärtsilän kampuksella Joensuussa 4.4.2023 klo 13-15. Tapaaminen ala-aulassa klo 13. Osallistuminen tutustumistilaisuuteen välttämätöntä puolen vuoden / vuoden väyläopinnoista kiinnostuneille. Osallistuminen tilaisuuteen toimii kriteerinä, kun väyläopintoihin valitaan osallistujat.

Ilmoittautuminen opintoihin ja opiskelijamäärät

Syksyn 2023 yksittäiset opinnot ja ilmoittautumisaika ilmoitetaan keväällä 2023. 
Puolen vuoden / vuoden väyläopinnot 15.5.2023 mennessä 


Opiskelijamäärät:
Opiskelijoita otetaan sekä päiväopinto- että monimuoto-opintoihin. Opiskelu tapahtuu ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijoiden ryhmässä.

Päivätoteutus: 3 paikkaa
Monimuoto: 2 paikkaa

Puolen vuoden/vuoden väyläopinnot

Karelian liiketalouden koulutuksen sisällöt uudistuvat ja muuttuvat syksyllä 2022. Katso opintojen sisältö.

Voit opiskella joko vuoden tai puolen vuoden väyläopinnot yhdessä Karelian liiketalouden tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Jos opiskelet ensimmäisen lukukauden väyläopinnot (30 op) ja valmistut Riveriasta jouluna, voit hakeutua Karelian tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa jo syksyllä. Tällöin opintosi jatkuvat sujuvasti Kareliassa tammikuussa. Jos suoritat vuoden väyläopinnot, voit hakeutua Karelian tutkinto-opiskelijaksi keväällä ja jatkat sujuvasti opintojasi tutun Karelian opiskeluryhmäsi kanssa elokuussa.

Edellisten vaihtoehtojen lisäksi voit opiskella lyhyempiä kokonaisuuksia. Opinnot suoritetaan osallistumalla opintojaksojen opetukseen tai suorittamalla AMK+-näyttöjä. AMK+-näytöissä osaamisen tulee vastata opintojaksojen sisältöä ja tavoitteita. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa syksyllä ja osa keväällä.

Kevään ja kesän 2023 yksittäiset opinnot 

  1. Kesän yksittäisille opintojaksoille ilmoittaudutaan Karelian avoimen AMK:n uuden Eduplan Ellan kautta yhdessä opinto-ohjaajan kanssa.
  2. Klikkaa opintojakson nimeä päästäksesi ilmoittautumaan. Valitse ilmoittautumislomakkeelta ilmoittautumistyypiksi -> Ilmoittaudun opintoihin. Olen toisen asteen (lukio tai ammatillinen oppilaitos) opiskelija ja opinnoista on sovittu oppilaitoksessani.
  3. Lisää Lisätiedot-kenttään oppilaitos, jossa opiskelet -> Riveria.

Tunnista ja tuotteista osaamisesi 3 op Ilm. 30.4. mennessä
Yrittäjän taloushallinto 5 op Ilm. 14.5. mennessä
Kilpailukykyä 50 + markkinoilla ilm. 7.5. mennessä
Osuustoiminnan perusteet 5 op ilm 14.5. mennessä

Syksyn 2023 opinnot päivitetään sivuille kesäkuussa!

Käytännön taloushallinto, 15 op (poistuu keväällä 2024)

Opintokokonaisuus toteutetaan vain lähiopintoina Joensuussa keväisin viikosta 12 alkaen.  Opintokokonaisuuteen on varattu paikat viidelle väyläopiskelijalle.

Henkilöstö ja palkkahallinto 5 op
Verotus 5 op
FAS-kirjanpito ja tilinpäätös 5 op

Kauppa ja yrittäjyys -opinnot, 15 op (Seuraavan kerran keväällä 2024)

Jos sinua kiinnostaa ura kauppiaana, niin voit verkko-opintoina suorittaa K-kauppiasliitto ry:n sisältöjen mukaiset Kauppa ja yrittäjyys -opinnot. Lukuvuonna 2021-2022 opintoja voi suorittaa vain kevätlukukaudella. Opinnot toteutetaan nonstop-opintoina eli ne suoritetaan itsenäisesti omaan tahtiin ja voit aloittaa ne haluamanasi ajankohtana. Etene opinnoissa alla olevassa järjestyksessä.

Kaupan toimintaympäristö ja kilpailukeinot 5 op
Osaston henkilöstön ja myynnin johtaminen 5 op
Tunnusluvut ja johtaminen 5 op

AMK+-näytöt syksyisin ja keväisin

Tietojenkäsittelyn työvälineet 4 op

AMK+-näyttö: Näyttökoe tai osaamisportfolion kokoaminen. Näyttökokeen ajankohdasta sovitaan opettajan kanssa. Osaamisportfoliossa opiskelija kokoaa opintojakson sisältöön liittyvistä aiheista arvioitavan näyttöportfolion. Näyttöportfolion tulee sisältää kattavasti kurssin eri aihealueista käytännön dokumentteja. Esim. asiakirjastandardin mukaisia asiakirjoja, raportteja, Excel laskupohjia, budjetteja, PowerPoint esityksiä, jne.

Yritystalouden perusteet 5 op

AMK+-näyttö: Perehtyminen opettajan antamaan ennakkomateriaaliin esimerkkiyrityksen taloudesta. Opiskelija tutustuu itsenäisesti materiaaliin. Näyttötilaisuudessa on kirjanpitoon liittyvä tehtävä, suullinen testi ja keskustelu opettajan kanssa.​

 

Katso Siirin väylä Riveriasta Kareliaan.