Ohjeet ja ilmoittautuminen

Näin ilmoittaudut puolen vuoden/ vuoden väyläopintoihin

1. Jos olet kiinnostunut opiskelemaan väyläopintoja, kerro asiasta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa omavalvojallesi ja opollesi sekä tule kuulolle väyläinfoon. Puolen vuoden väyläopinnot antavat sinulle erillishakuoikeuden Kareliaan, jolloin voit edetä korkeakoulututkintoon entistä joustavammin ja nopeammin. Tämä on uudenlainen väylä korkeakouluopiskelijaksi.

2. Käy ohjauskeskustelu oposi kanssa. Ohjauskeskustelussa sovitaan väyläopintokäytännöistä, voitko lähteä opintoja suorittamaan ja miten ja milloin opintosi suoritat sekä tekevät valinnan väyläopintoihin.

3. Ilmoittaudu puolen vuoden/vuoden väyliin oheisella lomakkeella > Ilmoittautumislomake

4. Täytä lomake oposi kanssa. Opintojaksosta riippuen Riverian opiskelijoille varattujen opiskelupaikkojen määrä vaihtelee.

5. Opinto-ohjaajasi lähettää lomakkeen salattuna sähköpostina sähköpostiosoitteeseen: avoinamk@karelia.fi

Ohjeet opinto-ohjaajille:

Kuinka lähetän luottamuksellisen viestin Karelia-ammattikorkeakouluun: luottamuksellinen_viesti_avoinamk. Merkitse opiskelijasi Wilmaan väyläopiskelijaksi (myös yksittäisten opintojaksojen suorittajat)

6. Sinut rekisteröidään avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijaksi. Saat ammattikorkeakoulun opiskelijanumeron ja käyttäjätunnuksen sähköpostitse. Karelia-amk lähettää tietoa väyläopintojen aloituksesta viimeistään viikkoa ennen opintojen alkamista.

7. Saat jatkossa tarvittaessa ohjausta opintojakson opettajalta ja opinto-ohjaajalta ammattikorkeakoulussa sekä oman oppilaitoksesi opettajilta, omavalmentajalta ja opinto-ohjaajalta. Sinua ohjataan tarvittaessa hankkimaan lisäosaamista AMK+-näyttöä varten.

8. Saat ammattikorkeakoululta suoritusmerkinnän suorittamistasi opinnoista sekä AMK+-näytöistä. Pyydä opintorekisteriote osoitteesta avoinamk@karelia.fi

9. Toimita ammattikorkeakoulun suoritusote omalle opollesi. Väyläopintosuoritukset tunnustetaan osaksi ammatillisia opintoja.

10. Jos aloitat myöhemmin Karelia ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijana, väyläopinnoilla ja AMK+-näytöillä hankittu osaaminen hyväksiluetaan / tunnustetaan vastaaviin ammattikorkeakouluopintoihin. Tämä käytäntö on voimassa niin pitkään kuin opetussuunnitelmat vastaavat samaa sisältöä.

Näin ilmoittaudut yksittäisille opintojaksoille

Yksittäisille opintojaksoille ilmoittaudutaan Karelian avoimen AMK:n uuden Eduplan Ellan kautta yhdessä opinto-ohjaajan kanssa. Jokaiselle opintojaksolle ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisajat vaihtelevat.

Klikkaa opintojakson nimeä päästäksesi ilmoittautumaan. Valitse ilmoittautumislomakkeelta opiskelijatyypiksi -> Muut
Valitse Ilmoittautumistyypiksi -> Olen toisen asteen (lukio tai ammatillinen oppilaitos) opiskelija ja opinnoista on sovittu oppilaitoksessani. Lisää Lisätiedot-kenttään oppilaitos, jossa opiskelet -> Riveria

Hakukelpoisuus

Toisen asteen tutkinnon yhteydessä suoritetut 30 opintopisteen väyläopinnot (haettavan tutkinnon mukaiset ensimmäisen lukukauden opinnot) antavat hakukelpoisuuden hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa. Hakukelpoisuuden tuottavat opinnot voivat sisältää enintään 5 op valmentavia kieli- ja matematiikan opintoja tai muita Karelian hyväksymiä opintoja.”

Hakukelpoisuuden antaa myös suoritetut 45 op väyläopinnot.

Lisätietoa erillishausta väyläopintojen perusteella

Miten väyläopiskelijan opintopolku voi rakentua – HOKS-vaihtoehtoja:

1. Väyläopiskelija tekee 30 op (ensimmäisen lukukauden opinnot) syksyllä ja valmistuu viimeistään joulukuussa Riveriasta
⦁ Erillishaku marraskuussa Kareliaan
⦁ Aloittaa Kareliassa tutkinto-opiskelijana tammikuussa

2. Väyläopiskeija tekee 30 op (ensimmäisen lukukauden opinnot) syksyllä ja valmistuu viimeistään kesällä Riveriasta
⦁ Valmistumisen jälkeinen syyslukukausi armeijassa tai töissä
⦁ Erillishaku Kareliaan joko seuraavana keväänä (tämä sopii armeijaan kesällä lähteville, tällöin armeijan aika eli syyslukukausi ollaan poissaolevana Kareliasta) tai syksyllä (töissä olevat)
⦁ Tutkinto-opinnot alkavat Kareliassa tammikuussa

3. Väyläopiskelija tekee vuoden väylän (vähintään 45 op) ja valmistuu keväällä tai kesällä Riveriasta
⦁ Erillishaku keväällä Kareliaan
⦁ Tutkinto-opinnot alkavat Kareliassa syksyllä toisen lukuvuoden opinnoilla

4. Väyläopiskelija tekee yksittäisiä opintojaksoja joko opiskellen tai amk+-näyttöinä ja kokoaa niistä Korkeakouluopinnot -tutkinnon osan (5-15 osp) ammatillisiin valinnaisiin opintoihinsa.

Väyläopinnoissa opiskelu vaatii sinulta

  • sitoutumista opintoihin ja niiden opiskeluun
  • vastuullisuutta
  • oman ajankäytön hallintaa
  • itsenäistä tiedonhakua ja tiedon soveltamista
  • itsenäistä oppimistehtävien tekemistä

Ammattikorkeakoulussa opintojen laajuus ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste vastaa opiskelijan 27 tunnin työpanosta.

Opintosuoritukset

Kun olet suorittanut opintosi, voit tarkastella opintosuorituksia Oma Opintopolku palvelussa.

Ohje: Oma opintopolku: Kuinka annan omat opintosuoritukseni opettajalle osaamisen tunnustamista varten
Ohje: Oma opintopolku: Suorituksen jakaminen

Jos opiskeluoikeutesi väyläopiskelijana Kareliassa on voimassa, voit tulostaa opintosuoritusotteen Karelian ATOMI-palvelusta. Opintosuoritusote sisältää sähköisen allekirjoituksen ja se on käytettävissä sellaisenaan. Todistuksen voi joko tallentaa ja/tai tulostaa.

  1. Kirjaudu Peppiin Karelia-tunnuksilla.
  2. Löydät Atomi-palvelun opiskelijan työpöydän etusivulta tai työpöydän ylävalikosta.
  3. Valitse dokumentti, jonka haluat tulostaa sekä kieli, jolla dokumentin haluat.
  4. Dokumentti tulee Peppiin Atomin ”Dokumentit”-välilehdelle, josta voit ladata dokumentin.

Opiskelijan ohje Atomin käyttöön Jos opiskeluoikeutesi Kareliassa on päättynyt, voit pyytää opintosuoritusotteet sähköpostitse avoinamk@karelia.fi.

Arvosanan muuntaminen