Hygieniapassi – Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia 1,5 op

Keskeinen sisältö

  • henkilökohtainen hygienia
  • hygieeniset työtavat
  • omavalvonta
  • puhtaanapito
  • mikrobiologia
  • ruokamyrkytykset
  • lainsäädäntö

Korttimaksu
Hygieniapassin todistusmaksu on 10 €.

Hygieniatestin voi suorittaa vaihtotehtoisesti:
1) osallistumalla lähipetukseen ja tenttiin tai
2) itsenäisesti opiskellen ja osallistumalla tenttiin.

Toteutus syksyllä 2021

Luennot
ke 27.10. klo 14.15 – 15.45
ke 03.11. klo 14.15 – 15.45
ke 10.11. klo 14.15 – 15.45
Testit ja tulokset
ke 17.11.2021 klo 14.15 – 15.45
ke 24.11.2021 klo 14.15 – 15.45
Testin hyväksytty suorittaminen: vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä

Paikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, Joensuu
Testi on mahdollista suorittaa myös englanninkielisenä. Ota yhteyttä opettajaan sopiaksesi asiasta.

Hygieniapassitodistus on 10 euroa, joka maksetaan myöhemmin erillisen oheen mukaan.

Vastuuopettaja Tuula Asikainen (tuula.asikainen@karelia.fi)

Ilmoittaudu viimeistään 17.10.2021.

Oppimateriaali

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/ hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/

http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/