Medianomiväylä


 

Medianomiväylässä voit opiskella jopa vuoden opinnot ammatillisen koulutuksen aikana. Opintoja voit suorittaa joko AMK+-näyttöinä tai osallistumalla opetukseen. Medianomiväylä tarjoaa sekä yksittäisiä opintoja alasta kiinnostuneille että tanakkaa alan opiskelua oman uravalintansa tehneille.

Tutustuminen medianomikoulutukseen ja -väylään

Järjestämme 11.2.2021 seuraavan kerran infon, jossa esitellään medianomiväylän sisältöä. Infoa voi seurata Teamsin välityksellä etänä. Teams-linkki julkaistaan näillä sivuilla myöhemmin.

Infon jälkeen on mahdollista käydä paikan päällä.Tutustumistilaisuus on 25.3.2021 klo 12 alkaen Karelian Tikkarinteen kampuksella, mikäli korona-tilanne sen sallii.Samalla voit tutustua medianomikoulutukseen, tavata entisiä väyläopiskelijoita ja pohtia rauhassa, ovatko väyläopinnot sinun juttusi. Vasta tutustumistilaisuuden jälkeen on opintoihin ilmoittautumisen aika. Ilmoittautumisen dead line on 30.4.2021. Ilmoittaudu ja kysy lisätietoa omalta opoltasi.

 

Vuoden medianomiväylä

Jos olet valmis panostamaan täysillä medianomiopintoihin, voit opiskella kokonaisen vuoden ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Tällöin hankit osaamista yhdessä Karelian ensimmäisen vuoden medianomiopiskelijoiden kanssa viimeisen ammatillisen koulutuksen opiskeluvuotesi ajan.

Opiskelemalla Karelian medianomien ensimmäisen vuoden opinnot, saat kaksinkertaisen hyödyn: valmistut media-assistentiksi ja keräät samalla vuoden ammattikorkeakouluopinnot (60 op) kasaan.

 

Medianomiväylän opinnot:

 

Ensimmäinen vuosi – 2020 Syksy
Ammatillinen kasvu 1 1,00
Social Contacts 2,00
Valokuvaus ja kuvankäsittely 5,00
Suullinen ja kirjallinen viestintä 1 2,00
Mediakulttuuri 5,00
Käsikirjoittaminen 5,00
Graafinen suunnittelu 5,00
Verkkoviestintä 5,00
30,00
Ensimmäinen vuosi – 2021 kevät
Ammatillinen kasvu 1 1,00
Äänityön perusteet 5,00
Videokuvauksen perusteet 5,00
Sociala Kontakter 3,00
Valoilmaisun perusteet 2,00
Tapahtumatuotanto 4,00
Suullinen ja kirjallinen viestintä 2 3,00
Media History (Verkkototeutus) 5,00
Tekijänoikeudet (Verkkototeutus) 2,00
30,00
1. vuosi yhteensä 60,00

 

> Katso suoritettavien opintojen kuvaukset

Jos tämän jälkeen haluat, voit hakea erillishaussa Karelia-ammattikorkeakouluun ja hypätä siellä suoraan toisen vuoden opintoihin. Lisätietoja

Toisaalta voit hakea myös muihin korkeakouluihin ja saat opintosi tavallista lyhemmässä ajassa kasaan myös siellä.

 

AMK+-näytöillä suoritettavat opinnot

Jos sinulla on jo osaamista video- ja valokuvaamisesta, äänityöstä ja editoinnista, voit osoittaa aiemmin hankkimaasi osaamista ns. AMK+-näytöillä. AMK+-näyttöjä voivat suorittaa sekä vuoden väylän että muut opiskelijat, joilla on aiemmin hankittua osaamista ao. opinnoista. Jos olet kiinnostunut suorittamaan pelkkiä AMK+-näyttöjä, ota yhteys omaan opinto-ohjaajaasi.

Valokuvaus ja kuvankäsittely 5 op
Verkkoviestintä 5 op
Videokuvauksen perusteet 5 op
Äänityön perusteet 5 op