Medianomiväylä


 

Medianomiväylässä voit opiskella jopa vuoden opinnot ammatillisen koulutuksen aikana. Opintoja voit suorittaa joko AMK+-näyttöinä tai osallistumalla opetukseen. Medianomiväylä tarjoaa sekä yksittäisiä opintoja alasta kiinnostuneille että tanakkaa alan opiskelua oman uravalintansa tehneille.

Tutustuminen medianomikoulutukseen ja -väylään

Järjestämme vuosittain infon, jossa esitellään medianomiväylän sisältöä. Infon jälkeen on mahdollista käydä paikan päällä Karelian Tikkarinteen kampuksella. Samalla voit tutustua medianomikoulutukseen, tavata entisiä väyläopiskelijoita ja pohtia rauhassa, ovatko väyläopinnot sinun juttusi. Vasta tutustumistilaisuuden jälkeen on opintoihin ilmoittautumisen aika. Infon ja tutustumistilaisuuden ajankohdasta ilmoitetaan näillä sivuilla.

 

Vuoden medianomiväylä

Jos olet valmis panostamaan täysillä medianomiopintoihin, voit opiskella kokonaisen vuoden ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Tällöin hankit osaamista yhdessä Karelian ensimmäisen vuoden medianomiopiskelijoiden kanssa viimeisen ammatillisen koulutuksen opiskeluvuotesi ajan.

Opiskelemalla Karelian medianomien ensimmäisen vuoden opinnot, saat kaksinkertaisen hyödyn: valmistut media-assistentiksi ja keräät samalla vuoden ammattikorkeakouluopinnot (60 op) kasaan.

 

Vuoden medianomiopintojen sijoittuminen media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon, audiovisuaalisen viestinnän opintoihin:

Medianomiväylän opinnot

 

> Katso suoritettavien opintojen kuvaukset

Jos tämän jälkeen haluat, voit hakea erillishaussa Karelia-ammattikorkeakouluun ja hypätä siellä suoraan toisen vuoden opintoihin. Lisätietoja

Toisaalta voit hakea myös muihin korkeakouluihin ja saat opintosi tavallista lyhemmässä ajassa kasaan myös siellä.

 

AMK+-näytöillä suoritettavat opinnot

Jos sinulla on jo osaamista video- ja valokuvaamisesta, äänityöstä ja editoinnista, voit osoittaa aiemmin hankkimaasi osaamista ns. AMK+-näytöillä. AMK+-näyttöjä voivat suorittaa sekä vuoden väylän että muut opiskelijat, joilla on aiemmin hankittua osaamista ao. opinnoista. Jos olet kiinnostunut suorittamaan pelkkiä AMK+-näyttöjä, ota yhteys omaan opinto-ohjaajaasi.

Valokuvaus ja kuvankäsittely 5 op
Verkkoviestintä 5 op
Videokuvauksen perusteet 5 op
Äänityön perusteet 5 op